Over Interventienet

Interventienet.nl is in juli 2019 in de lucht gegaan. De website is een samenwerking tussen het Nivel (Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg), het Radboud universitair medisch centrum en de Sint Maartenskliniek. De Patiëntenfederatie en de apothekersorganisatie KNMP waren als adviseurs betrokken bij de ontwikkeling. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport subsidieerde de ontwikkeling van de website.

Deze website geeft een overzicht van interventies ontwikkeld om de therapietrouw aan (chronische) medicatie te verbeteren. Voor elke interventie staat beschreven: de inhoud van de interventie, de implementeerbaarheid in de dagelijkse praktijk, en het onderzoek waarmee de effectiviteit is geëvalueerd. Deze website is daarmee dé vindplaats voor therapietrouw interventies, voor een ieder die met therapietrouw aan de slag wil. 

De website vult zich in de komende periode met interventies. Kom vooral nog eens terug of meld je aan om een notificatie te ontvangen als een interventie wordt toegevoegd.

Instructies voor het indienen van interventies

Voor Interventienet.nl zijn we op zoek naar interventies die als doel hebben de therapietrouw aan medicatie te verbeteren, en die geëvalueerd zijn op effectiviteit. Therapietrouw hoort in het onderzoek dan ook als primaire of secundaire uitkomstmaat meegenomen te zijn.

Geëvalueerde therapietrouw interventies kunnen ingediend worden door een account aan te maken, in te loggen, en op ‘interventie toevoegen’ op de homepage te klikken. Er verschijnt automatisch een formulier dat ingevuld kan worden. Probeer het formulier zo volledig mogelijk en in het Nederlands in te vullen. Het formulier kan tussentijds worden opgeslagen en, indien gewenst, kan het invullen later worden hervat.

Het Interventienet-team loopt de ingediende formulieren langs en neemt bij onvolledigheid of onduidelijkheid contact op met de indiener. Als de interventie compleet is, wordt deze door het Interventienet-team op de website gepubliceerd.

 

Het Interventienet-team:

Prof. dr. ir. Liset van Dijk

Programmaleider, Nivel

Bijzonder hoogleraar Pharmacy Health Services Research, Universiteit Groningen

Dr. Marcia Vervloet

Senior onderzoeker Farmaceutische Zorg, Nivel

Dr. Charlotte Bekker

Post-doc onderzoeker Klinische Farmacie Radboudumc

Dr. Bart van de Bemt

Apotheker, senior onderzoeker, klinisch farmacoloog, Radboudumc / St. Maartenskliniek

Contact

Heeft u vragen over Interventienet, neem dan contact met ons op.